SAAONE A1 A6

By marlon

Date June 4th, 2015

Image
OUR PROJECT

INFO

Rijkswaterstaat heeft het consortium SAAone geselecteerd voor de realisatie van de weguitbreiding A1/A6 Diemen – Almere Havendreef. De uitvoering start in 2014. De grootschalige aanpassingen zijn onderdeel van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA).Het gaat om een DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain) met een looptijd van circa 30 jaar. Het consortium, dat bestaat uit VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF, is deze periode verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van bestaande en nieuwe infrastructuur. 

Hochtief: Hochtief behoort tot de 7 grootste bouwgerelateerde dienstverleners ter wereld en is marktleider in Duitsland. Met meer dan 75.000 medewerkers en een omzet van ruim EUR 23 miljard (2011) is de onderneming aanwezig in alle grote bouwgerelateerde markten ter wereld. Van de omzet wordt 92% buiten Duitsland gerealiseerd. (Zie voor meer informatie: http://www.hochtief.de/).

VolkerWessels: VolkerWessels is een Nederlands bouwconcern met 16.000 medewerkers in 120 werkmaatschappijen, met vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. Met een omzet van EUR 4,7 miljard (2011) is VolkerWessels een van de grootste bouwbedrijven van Nederland. (Zie voor meer informatie http://www.volkerwessels.com/).

Boskalis: Boskalis is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van baggeren en grondverzet, maritieme infrastructuur en maritieme en terminaldiensten met 14.000 medewerkers en een omzet van EUR 2,8 miljard (2011). Zij levert wereldwijd innovatieve totaaloplossingen in de markt voor energie, de markt voor havens en de markt voor infrastructuur. (Zie voor meer informatie: http://www.boskalis.nl/).

DIF: DIF is een leidende investeerder in infrastructuurprojecten. Door gerichte investeringsfondsen biedt DIF haar investeerders toegang tot hoog gekwalificeerde infrastructuur projecten, die lange termijn stabiele cash flows garanderen. (Zie voor meer informatie: http://www.dif.eu/).

In oktober 2014 zijn we dit project gestart en hebben destijds de eerste m3 zand op het werk geleverd.

Nadien hebben we met man en macht in recordtijd een 8.750.000 m3 zand geleverd aan de combinatie SAAONE
Het zand leverden we aan 5 droge loswallen, waarvan er 2 op het Amsterdam Rijn Kanaal gelegen waren en 3 loswallen naast de Hollandse brug.

Van deze 5 loswallen waren er 4 afkomstig van J. van Vliet bv en 1 van Boskalis NL bv
Daarnaast was er nog een 6e en 7e aleen natte loswal, de Rhenus Boskalis NL bv

In 2015 halverwege het jaar hebben we met groot succes de werkzaamheden mogen afronden op neerlands grootste inlandige zand- en wegenproject

Video: Zand aanvoer en lossen tijdens het project SAAONE