Lorentzhaven

By marlon

Date January 2nd, 2015

Image
OUR PROJECT

INFO

Projectomschrijving

In april is het officiële startsein voor de eerste fase van het Waterfront in Harderwijk gegeven: de aanleg van het industrieterrein Lorentzhaven.
De eerste fase van het Waterfront omvat de aanleg van 22 hectare nieuw industrieterrein. Daarbij wordt er ruim 800.000 kuub zand vanuit het IJsselmeer naar Harderwijk gebracht en wordt er ruim 2000 meter aan stalen damwanden geplaatst. Daarna worden de ontsluitingswegen en nutsvoorzieningen aangelegd. Ons moederbedrijf Boskalis voert in opdracht van de gemeente het grondwerk uit.
Het industrieterrein in wording maakt straks de verplaatsing van de watergebonden- en watersportbedrijven, die nu op het oude industrieterrein Haven zijn gevestigd, mogelijk. Het verouderde industrieterrein nabij de historische binnenstad van Harderwijk biedt geen ruimte voor nieuwe economische impulsen en maakt in een later stadium van het project Waterfront plaats voor een uniek woongebied aan het water.
Naar verwachting wordt het industrieterrein Lorentzhaven vanaf het 1e kwartaal 2012 opgeleverd. Het industrieterrein is dan bouwrijp voor de realisatie van bedrijfspanden.

Hoofdonderdelen

  1. 810.359 m³ scheepskuubs winnen van zand op VAL urk met de zuiger Ceres
  2. 810.359 m³ Transporteren zand van vanaf de zuiger naar de Lorentzhaven te Harderwijk
  3. 810.359 m³ Overslaan op transportband en leveren in de trechter. omgerekend naar in situ zou dit 750.332 m³ zijn.

Opdrachtgever: Boskalis Nederland bv
Opdrachtnemer: J. van Vliet B.V.
Bestek:
Start uitvoering:  april 2011
Einde uitvoering: 4 november 2011
Projectomzet: €