Almere Zuiderduin

By marlon

Date March 1st, 2016

Image
OUR PROJECT

INFO

In het Structuurplan Almere uit 1983 is het gebied Almere Poort, gelegen tussen Almere Stad, het IJmeer en Markermeer en de Hollandse Brug, aangewezen als toekomstig stedelijk gebied. In 1999 is deze ontwikkeling nader geconcretiseerd met het Structuurplan Almere Poort, waarin het gebied van de kustzone (DUIN), in samenhang met het buitendijkse gebied, is benoemd als een gebied met vooral een toeristisch-recreatieve functie.

Wij zijn reeds met de 3e fase gestart, waarin 275.000 kuub zand geleverd moet worden.

DUIN is een bijzondere ontwikkeling op een fantastische plek. Direct aan het IJmeer, met zicht op Amsterdam, wordt een uniek stuk stad gemaakt in een nieuw duinlandschap. Met echte duinen tot wel 10 meter hoog, bossen en stranden. Met een jachthaven en een levendige boulevard met appartementen, winkels, restaurants etc. Volop ruimte dus om te wonen, ondernemen en recreëren.

DUIN is een plan vol contrasten; druk en rustig, beschut en in de wind, natuurlijk en stedelijk.  In DUIN zijn veel dingen net wat anders dan normaal. Het is er niet zo aangeharkt, maar een tikje ruig. Dus geen saaie grijze stoeptegels, maar schelpenpaadjes, hoogteverschillen en slingerende woonstraten. Tevens loop je vanuit je woning zo de natuur in. DUIN betekent wonen op een duin, aan het strand en vlakbij Amsterdam.

Wonen in de duinen

Op de duinen worden de komende jaren een paar honderd eengezinswoningen gebouwd. In korte rijtjes van twee tot zes woningen, altijd meebewegend met de hoogtelijnen van het duin en langs slingerende straten, zullen de woningen worden gepositioneerd waar bij elke woning aan het duin grenst. De hoogteverschillen zorgen voor een speelse omgeving en bijzondere vergezichten. Soms is het hoogteverschil aanleiding voor een bijzondere woning. Elk woningtype is speciaal voor DUIN ontworpen, van een  DUIN Strandhuis tot de luxe DUIN Villa. Maar er is ook ruimte om uw eigen droomhuis neer te zetten, op de kavel die jezelf uitkiest.

De huizen worden gemaakt van natuurlijke materialen en met kleurstellingen die passen bij het duinlandschap. Er is goed nagedacht over flexibiliteit, bergruimte en uitbreidbaarheid. Kortom, in DUIN kun je jaren vooruit!

Het centrum langs de boulevard

Langs de boulevard, bij het strand en de jachthaven, komt het stedelijke deel van DUIN. Hier, in Kop Zuid, komen comfortabele en moderne appartementen met een uniek uitzicht over het IJmeer. Bovendien komen hier de winkels, horeca, hotels, wellness, zorg en andere voorzieningen. De boulevard wordt aangelegd op de hoogte van de dijk waardoor je zonder obstakels zo het strand of de passantenhaven op kunt lopen.

Het strandleven is ook voor de eerste bewoners direct voor handen. Met een goedgevulde evenementenagenda en horecagelegenheden als Poort DOK, Harbor House en Sail Today is er nu al veel te doen in DUIN. De eerste bewoners vinden op korte afstand in Poort of Muiderberg alle dagelijkse voorzieningen.

Almere Duin nieuws en info